Η σκέψη του φαγητού στις γιορτές μπορεί να φέρει άγχος και φόβο! Πάμε να δούμε πώς θα τις διαχειριστείς αποτελεσματικά χωρίς τύψεις!
1.Στα γιορτινά τραπέζια (παραμονή Χριστουγέννων, Χριστούγεννα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ανήμερα Πρωτοχρονιά) θα φάτε ό,τι σας αρέσει!
2.Ακούστε το σώμα και το σήμα του κορεσμού σας! Με αυτό τον τρόπο θα απολαύσετε το γεύμα σας χωρίς να αισθάνεστε το δυσάρεστο φούσκωμα και να έχετε συμπτώματα δυσπεψίας.
3.Βάλτε τα γλυκά στο πρόγραμμά σας! Δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε το πρωινό σας με μελομακάρονα αλλά μπορείτε να προσθέσετε ένα μελομακάρονο μαζί με το πρωινό σας γεύμα ή να φάτε ένα κουραμπιέ μαζί με το φρούτο σας! Όσο στερούμαστε κάτι τόσο πιο επιθυμητό γίνεται και μας δυσκολεύει η κατανάλωσή του.
4.Δεν χρειάζεται να κόψετε γεύματα την επόμενη ημέρα! Είναι μια καινούργια ημέρα και συνεχίζετε κανονικά την ρουτίνα σας! Η στέρηση μπορεί να οδηγήσει στην υπερφαγία.
5.Οι ημέρες των γιορτών δεν είναι ένα ατελείωτο γεύμα! Θυμηθείτε τα 3 βασικά γεύματα (πρωινό – μεσημεριανό – βραδινό) για να δομήσετε την ημέρα σας!
6.Μείνετε μακριά από τη ζυγαριά! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανέβετε στη ζυγαριά τις ημέρες των γιορτών! Ο αριθμός που βλέπετε στη ζυγαριά είναι πλασματικός και μπορεί να οφείλεται στο περισσότερο αλκοόλ ή αλάτι και να υποδηλώνει κατακράτηση υγρών και όχι αύξηση λίπους.
7.Οι ενδιάμεσες ημέρες μεταξύ των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, επιλέξτε κάποιο όσπριο ή λαδερό ή ψάρι, αφού στα γιορτινά τραπέζια κυριαρχεί το κρέας.
8.Θυμηθείτε να πίνετε το νερό σας! Ιδιαίτερα αν καταναλώνετε περισσότερο αλκοόλ αυτές τις ημέρες είναι σημαντική η αναπλήρωση της ενυδάτωσης!
9.Μην ξεχνάτε ότι έχει περισσότερη σημασία τι κάνουμε τις υπόλοιπες 360 ημέρες του χρόνου παρά τις 5-6 ημέρες των γιορτών! Οι συνήθειες χτίζονται στην καθημερινότητα μας και όχι σε περιόδους που βγαίνουμε από τη ρουτίνα μας.
10.Να περάσετε χαρούμενες στιγμές με τους αγαπημένους σας και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις!
Καλές γιορτές!!