Διατροφικές Διαταραχές - Nutri Me - Νέο Ψυχικό
138
page-template-default,page,page-id-138,page-child,parent-pageid-113,bridge-core-3.1.3,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8,elementor-page elementor-page-138

Διατροφικές Διαταραχές

Οι διατροφικές διαταραχές ολοένα και πληθαίνουν γύρω μας. Τα πρότυπα ομορφιάς, η έντονη επίδραση των social media σε συνδυασμό με το αυξημένο άγχος δημιουργούν ένα γόνιμο υπόβαθρο για την υιοθέτηση ακραίων διατροφικών συμπεριφορών. Η διαταραγμένη σχέση με το φαγητό που δημιουργείται είναι ένα από τους βασικούς παράγοντες στην εκδήλωση διατροφικών διαταραχών.

Πιο συχνά συναντάμε την διαταραχή επεισοδιακής υπερφαγίας ή αλλιώς αδηφαγική διαταραχή, τη νευρική βουλιμία (ή ψυχογενή) και την νευρική ανορεξία (ή ψυχογενή). 

Για την αντιμετώπιση μιας διαταραχής πρόσληψης τροφής χρειάζεται βοήθεια από ένα διατροφολόγο εξειδικευμένο στις διατροφικές διαταραχές. Πολλές φορές είναι σημαντική η συνεργασία με εξειδικευμένο ψυχολόγο και γυμναστή. 

 

Μέσα από την εξειδίκευσή μου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) και την εμπειρία μου μπορώ να σε βοηθήσω να αντιμετωπίσεις την υπερφαγία, την βουλίμια και την ανορεξία αποτελεσματικά. 

διατροφική διαταραχή