Υπέρβαρο και παχυσαρκία - Nutri Me - Νέο Ψυχικό
128
page-template-default,page,page-id-128,page-child,parent-pageid-113,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8,elementor-page elementor-page-128

Υπέρβαρο και παχυσαρκία

Περίπου 1,9 δισεκατομμύρια ενήλικες άνθρωποι παγκοσμίως είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2016. Ουσιαστικά, το υπέρβαρο και η παχυσαρκία είναι η υπερβολική συσσώρευση λίπους, η οποία επιβαρύνει την υγεία του οργανισμού.

Ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) είναι ένας δείκτης ύψους- βάρους (kg/m2), ο οποίος χρησιμοποιείται για να κατηγοριοποιήσει το υπέρβαρο και η παχυσαρκία.

Υπέρβαρο είναι το BMI ≥ 25kg/m2 ενώ

Παχυσαρκία είναι το BMI ≥ 30kg/m2

Ωστόσο, ο ΔΜΣ δεν είναι ο μοναδικός δείκτης που εξετάζουμε. Σημαντική είναι η σύσταση του σώματος, δηλαδή την αναλογία λιπώδους και μυϊκής μάζας στο σώμα.

Το ποσοστό λίπους στο σώμα μπορεί να μετρηθεί με τη χρήση της βιοηλεκτικής εμπέδησης (λιπομέτρηση). Εξίσου χρήσιμες είναι οι μετρήσεις περιφερειών με τη μεζούρα. 

Το σημαντικό είναι ότι η παχυσαρκία και το υπέρβαρο μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν. Με αποτέλεσμα να μειώνεται και ο κίνδυνος εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων όπως σακχαρώδης διαβήτης, δυσλιπιδαιμία, καρκίνος κα.

 

 

Αρχικά, λαμβάνουμε ένα πλήρες διατροφικό, ιατροφαρμακευτικό ιστορικό και πραγματοποιούμε τις πρώτες μετρήσεις. Στη συνέχεια, σχεδιάζουμε το διατροφικό πλάνο που εστιάζει τόσο στη βελτίωση της ποιότητας της διατροφής αλλά και στη εκπαίδευση για τις ιδανικές ποσότητες τροφίμων και γευμάτων. Απαραίτητο στοιχείο ενός διαιτολογίου είναι η ποικιλία σε επιλογές τροφίμων, γευμάτων και σνακ.  Σημαντικό κομμάτι των συνεδριών είναι η επίλυση εμποδίων στην απώλεια βάρους και η συζήτηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζονται.  

 

Ο ρυθμός απώλειας που ενδείκνυται είναι περίπου 0,5 – 1 kg την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε κυρίως απώλεια λίπους, και όχι μυικού ιστού και υγρών. Ταυτόχρονα αυξάνει και τις πιθανότητες διατήρησης της απώλειας μακροπρόθεσμα.

 

Έχεις βαρεθεί να κάνεις στερητικές και κουραστικές δίαιτες; Θέλεις να έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής που θα σε βοηθήσει να μειώσεις το βάρος σου; Επικοινώνησε μαζί μου και προγραμμάτισε το ραντεβού σου. 

απώλεια βάρους