Απώλεια βάρους - Nutri Me - Νέο Ψυχικό
910
page-template-default,page,page-id-910,page-child,parent-pageid-113,bridge-core-3.1.3,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8,elementor-page elementor-page-910

Απώλεια βάρους

Σε αρκετές περιπτώσεις η απώλεια βάρους μπορεί να μπορεί να μειώσει την εμφάνιση πολλών χρόνιων νοσημάτων,  ιδιαίτερα σε περιπτώσεις υπέρβαρου και παχυσαρκίας. Σε άλλες περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να επιθυμεί απώλεια βάρους για αισθητικούς λόγους. Για οποιοδήποτε λόγο ένα άτομο επιθυμεί να μειώσει το βάρος του, αυτό που είναι σημαντικό είναι να επιλέξει το σωστό τρόπο!

Η συνταγή της επιτυχίας είναι να καταφέρει να κάνει αλλαγές στον τρόπο που τρέφεται αλλά και στην καθημερινότητά του. Η κατάλληλη δίαιτα είναι αυτή που ταιριάζει στο άτομο και στις ανάγκες του. Στόχος είναι η απώλεια βάρους αλλά και η διατήρησή του. 

Μετά τη λήψη ενός πλήρους ιατροφαρμακευτικού και διατροφικού ιστορικού, τη πραγματοποίηση των πρώτων μετρήσεων σχεδιάζουμε το διατροφικό πλάνο που σας ταιριάζει. Στις συνεδρίες μας δουλεύουμε τα παρακάτω 4 Π, που βοηθούν στην υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής:

 

1. Προγραμματισμός

Σχεδιάζουμε τα γεύματα της ημέρας αλλά και τα σνακ που μπορεί να χρειάζονται. 

Χρησιμοποιούμε εργαλεία για να προγραμματίσουμε και να προετοιμάσουμε τα γεύματα της εβδομάδας.

 

2. Ποσότητα

Η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ενεργειακή πρόσληψη (θερμίδες) που προσλαμβάνουμε μες στην ημέρα. Χρειάζονται υπερβολές και ακραίες στερήσεις; Όχι, σε καμία περίπτωση!

 

3. Ποιότητα

Σημασία έχει η προέλευση των θερμίδων και όχι μόνο η ποσότητα των θερμίδων καθημερινά. Η αύξηση των φρούτων, των λαχανικών, των οσπρίων και των ψαριών είναι μερικές τεχνικές που αναβαθμίζουν την ποιότητα της διατροφής μας.

 

4. Ποικιλία

Τι θα συνέβαινε αν καταναλώναμε μόνο 30 τρόφιμα για την υπόλοιπη ζωή μας; Μάλλον θα ήταν κάπως βαρετό! Η ποικιλία είναι σημαντικό στοιχείο των διατροφικών μας επιλογών γιατί αφενός γιατί το κάθε τρόφιμο, ακόμη και στην ίδια ομάδα τροφίμων να βρίσκεται, έχει να μας δώσει πολλά διαφορετικά θρεπτικά συστατικά και αφετέρου γιατί θα ήταν εξαντλητικά βαρετό να τρώγαμε τα ίδια και τα ίδια.