Δυσλιπιδαιμία - Nutri Me - Νέο Ψυχικό
134
page-template-default,page,page-id-134,page-child,parent-pageid-113,bridge-core-3.1.2,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8,elementor-page elementor-page-134

Δυσλιπιδαιμία

Η δυσλιπιδαιμία είναι η διαταραχή στο μεταβολισμό των λιπιδίων στον οργανισμό μας. Με πιο απλά λόγια παρατηρούμε αύξηση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων, της ολικής χοληστερόλης, της LDL («κακής») χοληστερόλης καθώς και μείωση της HDL («καλής») χοληστερόλης. Μας απασχολεί ιδιαίτερα γιατί είναι βασικός παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Η διατροφή μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των λιπιδίων στον οργανισμό μας αλλά και να επιδράσει σημαντικά στο συνολικό κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μερικές από τις αλλαγές είναι η βελτίωση της ποιότητας της διατροφής (αύξηση φρούτων και λαχανικών, μείωση της κορεσμένων και trans λιπιδίων κα), η κατανάλωση φυτικών στανολών και στερολών αλλά και διαλυτών φυτικών ινών. 

Συνολικά, η απώλεια βάρους (σε περίπτωση υπέρβαρου ή παχυσαρκίας που συνήθως συνυπάρχουν) είναι ευεργετική ενώ σημαντική είναι η αύξηση της σωματικής άσκησης καθώς και η διακοπή του καπνίσματος.