Υπέρβαρο και παχυσαρκία - Nutri Me - Νέο Ψυχικό
128
page-template-default,page,page-id-128,page-child,parent-pageid-113,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8,elementor-page elementor-page-128

Υπέρβαρο και παχυσαρκία

Περίπου 1,9 δισεκατομμύρια ενήλικες άνθρωποι παγκοσμίως είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2016. Ουσιαστικά, το υπέρβαρο και η παχυσαρκία είναι η υπερβολική συσσώρευση λίπους, η οποία επιβαρύνει την υγεία του οργανισμού.

Ο δείκτης μάζας σώματος (BMI) είναι ένας δείκτης ύψους- βάρους (kg/m2), ο οποίος χρησιμοποιείται για να κατηγοριοποιήσει το υπέρβαρο και η παχυσαρκία.

Υπέρβαρο είναι το BMI ≥ 25kg/m2 ενώ

Παχυσαρκία είναι το BMI ≥ 30kg/m2

Το σημαντικό είναι ότι η παχυσαρκία και το υπέρβαρο μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν, καθώς έτσι μειώνεται και ο κίνδυνος εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων όπως σακχαρώδης διαβήτης, δυσλιπιδαιμία, καρκίνος κα.

 

Μετά την πλήρη λήψη διατροφικού, ιατροφαρμακευτικού ιστορικού σχεδιάζουμε το διατροφικό πλάνο που εστιάζει τόσο στη βελτίωση της ποιότητας της διατροφής αλλά και στη εκπαίδευση για τις ιδανικές ποσότητες τροφίμων και γευμάτων. Σημαντική φυσικά και η δημιουργία ενός διαιτολογίου με ποικιλία σε επιλογές τροφίμων, γευμάτων και σνακ. Η αύξηση της σωματικής άσκησης είναι πολύ σημαντική και βοηθά τη συνολική προσπάθεια απώλειας βάρους. Ο ρυθμός απώλειας που ενδείκνυται είναι περίπου 3-4kg τον μήνα έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε κυρίως απώλεια λίπους, και όχι μυικού ιστού και υγρών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει και τις πιθανότητες διατήρησης της απώλειας μακροπρόθεσμα.