Υπέρταση - Nutri Me - Νέο Ψυχικό
132
page-template-default,page,page-id-132,page-child,parent-pageid-113,bridge-core-3.1.3,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8,elementor-page elementor-page-132

Υπέρταση

Η υπέρταση είναι η αυξημένη αρτηριακή πίεση και συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών, εγκεφαλικών και νεφρικών νοσημάτων. Περίπου 1 στους 4 άνδρες και 1 στις 5 γυναίκες παγκοσμίως πάσχουν από υπέρταση.  

Αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και στον τρόπο ζωής μπορούν να προλάβουν και να ελέγξουν την υπέρταση. Η διαχείριση του καθημερινού stress, η διακοπή του καπνίσματος και της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ είναι βασικές αλλαγές στην καθημερινότητα. Συνδυαστικά με αύξηση στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, μείωση του προστιθέμενου αλατιού και των τροφίμων με αυξημένα κορεσμένα και trans λιπίδια αλλά και την αύξηση της σωματικής άσκησης η υπέρταση μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά.

Μετά τη διατροφική αξιολόγηση και την καταγραφή του ιστορικού σας σχεδιάζουμε το δικό σας διατροφικό πλάνο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της υπέρτασης.