Φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες
Τα φαλάφελ ή αλλιώς ρεβιθοκεφτέδες είναι μια εναλλακτική πρόταση για να φας περισσότερα όσπρια μες στην εβδομάδα! Τα ρεβίθια είναι πλούσια πηγή φυτικών πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Έχουν υψηλό δείκτη κορεσμού, δηλαδή μας κρατούν χορτάτους και είναι πολύ ευεργετικά για τη λειτουργία του εντέρου μας. Αποτελούν καλή πηγή φυλλικού οξέος, ψευδαργύρου και σιδήρου.
24 ώρες
1 ώρα και 15 λεπτά
3-4 μερίδες
Τι θα χρειαστείς
- 250g ρεβύθια
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 μάτσα μαϊντανό
- 1/2 μάτσο κόλιανδρο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.γ. κύμινο
- Αλάτι& Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης
Πώς θα τα φτιάξεις
- Μουλιάζεις τα ρεβίθια για 24 ώρες σε νερό.
- Στραγγίζεις και τα μεταφέρεις σε ένα μπλέντερ.
- Προσθέτεις στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο.
- Αλατοπιπερώνεις και χτυπάς δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρεις σε ένα μπολ και προσθέτεις το αλεύρι.
- Πλάθεις σε μικρά μπαλάκια.
- Τα τοποθετείς στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
- Ψήνουμε στους 200oC στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Είναι η τέλεια ιδέα για να αυξήσεις τα όσπρια στην καθημερινότητα!
Είναι η ιδανική λύση για σένα που δεν σε συγκινούν οι κλασικές συνταγές οσπρίων!
Εγώ τα έφαγα με ντοματίνια και μια σος γιαουρτιού και δύοσμο.
Πήγαινε τέλεια!