Φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες - Nutri Me - Νέο Ψυχικό
885
post-template-default,single,single-post,postid-885,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8,elementor-page elementor-page-885

Φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες

Φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες

Φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες

24 ώρες

1 ώρα και 15 λεπτά

3-4 μερίδες

Τι θα χρειαστείς

  • 250g ρεβύθια
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 μάτσα μαϊντανό
  • 1/2 μάτσο κόλιανδρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι& Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης

Πώς θα τα φτιάξεις

  • Μουλιάζεις τα ρεβίθια για 24 ώρες σε νερό.
  • Στραγγίζεις και τα μεταφέρεις σε ένα μπλέντερ.
  • Προσθέτεις στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο.
  • Αλατοπιπερώνεις και χτυπάς δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρεις σε ένα μπολ και προσθέτεις το αλεύρι.
  • Πλάθεις σε μικρά μπαλάκια.
  • Τα τοποθετείς στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  • Ψήνουμε στους 200oC στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Είναι η τέλεια ιδέα για να αυξήσεις τα όσπρια στην καθημερινότητα!
Είναι η ιδανική λύση για σένα που δεν σε συγκινούν οι κλασικές συνταγές οσπρίων!

Εγώ τα έφαγα με ντοματίνια και μια σος γιαουρτιού και δύοσμο. 

Πήγαινε τέλεια!  

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.