Φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες - Nutri Me - Νέο Ψυχικό
885
post-template-default,single,single-post,postid-885,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8,elementor-page elementor-page-885

Φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες

Φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες

Φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες

24 ώρες

1 ώρα και 15 λεπτά

3-4 μερίδες

Τι θα χρειαστείς

  • 250g ρεβύθια
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 μάτσα μαϊντανό
  • 1/2 μάτσο κόλιανδρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι& Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι ολικής άλεσης

Πώς θα τα φτιάξεις

  • Μουλιάζεις τα ρεβίθια για 24 ώρες σε νερό.
  • Στραγγίζεις και τα μεταφέρεις σε ένα μπλέντερ.
  • Προσθέτεις στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο.
  • Αλατοπιπερώνεις και χτυπάς δυνατά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρεις σε ένα μπολ και προσθέτεις το αλεύρι.
  • Πλάθεις σε μικρά μπαλάκια.
  • Τα τοποθετείς στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  • Ψήνουμε στους 200oC στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Είναι η τέλεια ιδέα για να αυξήσεις τα όσπρια στην καθημερινότητα!
Είναι η ιδανική λύση για σένα που δεν σε συγκινούν οι κλασικές συνταγές οσπρίων!

Εγώ τα έφαγα με ντοματίνια και μια σος γιαουρτιού και δύοσμο. 

Πήγαινε τέλεια!  

No Comments

Post A Comment