🍪 Soft cookies μπανάνας!
30 λεπτά
10 μπισκότα
Υλικά:
- 100g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του με χαρούπι
- 60g αλεύρι καρύδας
- 1 κ. γλυκού baking powder
- Λίγο αλάτι
- 1 μέτρια μπανάνα πολύ ώριμη
- 40ml ηλιέλαιο
- 40ml ελαιόλαδο
- 100g μέλι
- 80g σταγόνες κουβερτούρα
Οδηγίες:
- Σε ένα μπολ λιώνουμε την μπανάνα και προσθέτουμε το μέλι, το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι με χαρούπι και το αλεύρι καρύδας, το baking powder, το αλάτι.
- Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μαρίζ.
- Προσθέτουμε και τη μισή ποσότητα σοκολάτας και ξαναανακατεύουμε απαλά.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C στον αέρα.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη, πλάθουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αφού φτιάξουμε 10 μπαλάκια, πασπαλίζουμε τις υπόλοιπες σταγόνες πάνω από κάθε μπαλάκι και πιέζουμε ελαφρά.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 με αέρα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Θα είναι αρκετά μαλακά αλλά όσο κρυώνουν θα σφίξουν!
🍪 Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε! 😉