The Sunday Granola - Nutri Me - Νέο Ψυχικό
599
post-template,post-template-elementor_theme,single,single-post,postid-599,single-format-standard,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.2.7,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-overridden-elementors-fonts,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8,elementor-page elementor-page-599,elementor-page-1584

The Sunday Granola

The Sunday Granola 🌞

40 λεπτά

10-12 μερίδες

Υλικά

  • 300g βρώμη
  • 300g ξηροί καρποί (πχ. αμύγδαλα, φουντούκια κτλ)
  • 50g σπόροι (πχ κολοκυθόσποροι)
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές σούπας μέλι
  • 50g σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα.
  • Απλώνεις σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα το μείγμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC για 30 λεπτά.
  • Κάθε 10 λεπτά ανακατεύεις για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά βγάζεις το ταψί από το φούρνο και προσθέτεις τη σοκολάτα και ανακατεύεις.
  • Αποθηκεύεις σε βαζάκια για περίπου 7-10 ημέρες.

Τα δημητριακά πρωινού είναι μια κατηγορία τροφίμων, στην οποία συχνά βρίσκουμε μεγάλες ποσότητες “κρυμμένης” ζάχαρης. Επιπλέον, αποτελούν τρόφιμα που υποκείνται σε αρκετή επεξεργασία, γεγονός που μειώνει την θρεπτική αξία των συστατικών τους!

Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξουμε τη δική μας σπιτική granola! Αν τη δοκιμάσεις δε θα θέλεις να ξαναγοράσεις έτοιμα δημητριακά πρωινού!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.