The Sunday Granola

Πώς θα αποφύγουμε την κρυμμένη ζάχαρη των δημητριακών που βρίσκουμε στο supermarket, ας φτιάξουμε τη δική μας σπιτική granola!

Ευαγγελία Αυγεράκη

Η Ευαγγελία Αυγεράκη είναι Διατροφολόγος στο Νέο Ψυχικό και πιστοποιημένη Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές.

40 λεπτά

10-12 μερίδες

granola 1

Υλικά

  • 300g βρώμη
  • 300g ξηροί καρποί (πχ. αμύγδαλα, φουντούκια κτλ)
  • 50g σπόροι (πχ κολοκυθόσποροι)
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές σούπας μέλι
  • 50g σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα.
  • Απλώνεις σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα το μείγμα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC για 30 λεπτά.
  • Κάθε 10 λεπτά ανακατεύεις για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά βγάζεις το ταψί από το φούρνο και προσθέτεις τη σοκολάτα και ανακατεύεις.
  • Αποθηκεύεις σε βαζάκια για περίπου 7-10 ημέρες.

Τα δημητριακά πρωινού είναι μια κατηγορία τροφίμων, στην οποία συχνά βρίσκουμε μεγάλες ποσότητες "κρυμμένης" ζάχαρης. Επιπλέον, αποτελούν τρόφιμα που υποκείνται σε αρκετή επεξεργασία, γεγονός που μειώνει την θρεπτική αξία των συστατικών τους! Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξουμε τη δική μας σπιτική granola! Αν τη δοκιμάσεις δε θα θέλεις να ξαναγοράσεις έτοιμα δημητριακά πρωινού!

Facebook
Threads
LinkedIn
X
Pinterest
Print

Ψάχνεις κι αλλεσ;

smoothies άρθρο

Smoothies: 6 γευστικές προτάσεις

Καλοκαίρι, ζέστη και οι ανάγκες για ενυδάτωση αυξάνονται! Τα smoothies είναι μια εξαιρετική ιδέα για ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ μεταξύ των γευμάτων. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για καταναλώσεις τις μερίδες φρούτων σου μες στην ημέρα.

Read More